't iM a r n e h o e s
Cultureel Centrum Marnegebied Wehe Den Hoorn

home | programma | archief over 't marnehoes | donateurs | nieuwsbrief | route | contact 


Voorstelling informatie
Vorige pagina

"KLATWERK"
zondag 15 oktober 2017, 15:00 uur [archief]


Door: Boelo Klat, piano Ruud,Vrij contrabas Arcel Klooster,slagwerk
Entree: € 12,00, Donateurs: € 10,00, Kinderen tot 12 jaar: € 5,00

De jazz formatie "KLATWERK" zal optreden met "LOST IN BERLIN" Tevens presenteren zij hun nieuwe CD.

KLATWERK3 VERBINDT IN VERBEELDING.

De CD "Lost in Berlin" is Noord-Europese wereldjazz.

 De muziek van Klatwerk3 zit vol verbeelding en verbindend vermogen.Op het album "Lost in Berlin" verbindt componist Boelo Klat schoonheid met vervreemding en melodische toegankelijkheid met diepgang. Klatwerk3 verbindt ambacht met vernieuwing en afwisseling met herhaling. Klatwerk3 doseert virtuositeit met minimalisme en maakt zowel het persoonlijke universeel als het actuele tijdloos.
 
De composities op "Lost in Berlin" nemen je mee op een zoektocht vol verhalen, mijmeringen en reflecties over avonturen in Europa. De composities van Klat op de CD "Lost in Berlin" zijn te beluisterenen als een afwisselend filmisch avontuur over steden en de natuur, bezinning na innerlijke reizen. Zo komt de muziek van Klat met veel zeggingskracht ver gaand van dichtbij binnen en raakt je rechtstreeks in je ziel.De muziek van Klatwerk3 is niet onder te brengen in een hokje en dat hoeft ook niet. Naast jazz, pop- en klassieke invloeden zijn in de nieuwste composities ook invloeden te horen vanuit de wereldmuziek en de minimal music. Veel nadruk ligt op de kracht van eenvoud. De muziek is wel te omschrijven als moderne creatieve, Noord- Europese wereldjazz.

 Pianist Boelo klat is gegroeid naar een muzikale drie-eenheid met in zijn trio bassist Ruud Vleij en drummer Ancel Klooster.