't iM a r n e h o e s
Cultureel Centrum Marnegebied Wehe Den Hoorn

home | programma | archief over 't marnehoes | donateurs | nieuwsbrief | route | contact 


Voorstelling informatie
Vorige pagina

"SAXOFOONQUINTET OPUS 5"
zondag 18 november 2018, 15:00 uur [archief]


Door: leden saxofoonquintet opus 5
Donateurs: € 10,00, Entree: € 12,00, Kinderen tot 12 jaar: € 5,00

 
Zondagmiddag 18 november geeft saxofoonquintet Opus 5 een concert in het Marnehoes te Wehe den Hoorn. ( Gr.) Aanvang 15.00 uur. Opus 5 is een open-minded ensemble dat bestaat uit vijf saxofonisten die alle gangbare saxofoontypen bespelen. 
Het ensemble brengt een gevarieerd programma van klassieke muziek, salonmuziek, tango's en jazz standards. In Wehe den Hoorn speelt Opus 5 repertoire uit de barok en neemt het publiek vervolgens mee via Bach, Telemann, Haendel, Stan Kenton naar de tango, s van o.a. Astor Piazzolla en Carlos Gardel. 

Uitvoerenden:
Evert van Loon: tenorsaxofoon; muzikaal leider
Dineke Spoelstra: sopraan en altsaxofoonJan Beerman: altsax
Jeanine de Herdt: sopraan - en tenorsaxofoon , accordeonBen Douwes: baritonsax
  
Het Saxofoonquintet Opus 5 bestaat al ruim 15 jaar en heeft een prima reputatie opgebouwd.Het repertoire is zeer breed en omvat zowel klassieke muziek als het meer lichtere genre.Ook solistisch kunnen de professionals van het quintet prima uit de voeten. O.a. zal dit blijken uit een volledig hoboconcert van Telemann waarbij de hobopartij door Dineke Spoelstra op de sopraansax wordt vertolkt. Jeanine De Herdt , saxofoniste in het quintet zal ook nog soleren op accordeon in een paar fraaie tango,s. 

Opus 5Muzikaal leider Evert van Loon studeerde saxofoon, klarinet en piano aan het Artez Conservatorium in Arnhem. Hij geeft jazz-workshops, houdt lezingen over klassieke muziek en leidt koren en orkesten. Hij is een breed georiënteerd musicus, arrangeur en componist.
  
Jeanine de Herdt studeerde muziektheorie, saxofoon en accordeon aan de Muziekacademie in Antwerpen. Zij speelde - en speelt nog steeds- in België in orkesten Onlangs ontving ze een speciale award van de Stichting Beringer Hazewinkel voor haar fraaie werk op saxofoon en accordeon tijden de succesvolle produktie Welstaat in Frederiksoord.  

Dineke Spoelstra studeerde schoolmuziek, saxofoon en directie aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Zij gaf vele jaren les aan het ICO te Assen, speelde dertig jaar 1e altsax in de toenmalige Gasunie Bigband en leidt meerdere koren in Friesland en Drenthe. Haar voorliefde gaat uit naar de klassieke muziek maar ook in het lichte genre staat ze haar ¨mannetje¨.   

Jan Beerman en Ben Douwes speelden in gerenommeerde bigbands zoals Bigband Emmen, New Metronome Bigband, Eemsmond Bigband en Blue Note Bigband. Jan Beerman bewerkt ook veel klassieke muziek voor vijf saxofoons.   

Alle leden van Opus 5 hebben gemeen dat zij een passie hebben voor de saxofoon, zowel in de klassieke muziek als in de jazz. 

ENTREE: €.12,00, donateurs, €10,00, kinderen tot 12 jaar €.5,00Kaarten verkrijgbaar aan de kassa of telefonisch en via email.

Telefoon:Dineke Mik 0595-571395
  
Per e-mail :theaterreserveringen@marnehoes.nl