't iM a r n e h o e s
Cultureel Centrum Marnegebied Wehe Den Hoorn

home | programma | archief over 't marnehoes | donateurs | nieuwsbrief | route | contact 


Voorstelling informatie
Vorige pagina

"IN DI WAITE LENDER" - IN VERRE LANDEN- (Dit concert is uitverkocht)
zondag 3 februari 2019, 15:00 uur [archief]


Door: Klezmer & Co
Entree: € 12,00, Donateurs: € 10,00, Kinderen tot 12 jaar: € 5,00

Op zondag 3 februari 2019 van 15.00 – 17.00 uur brengt Klezmer & Co. haar nieuwe programma, waarin hoop en verlangen, migratie en muzikale uitwisseling centraal staan in het Marnehoes, Kerkstraat 21, 9964 AC te Wehe den Hoorn.‘IN DI WAITE LENDER’ - IN VERRE LANDEN -
 
(DIT CONCERT IS UITVERKOCHT)
 
In di waite lender verwijst niet alleen naar de diaspora (verspreiding), of galut/golus (ballingschap), echter ook naar de voortdurende migratie die de Joodse geschiedenis kenmerkt. Oorlogen, pogroms, verbanningen, armoede en soms ook het verlangen naar avontuur, brachten vele Joden vooral in de 19e en 20e eeuw telkens weer op andere plekken.  

Beleef het nieuwe programma van Klezmer & Co. en reis mee door Oost-Europa. Volg de immigranten die met de boot de grote oversteek maakten naar het gouden land, di goldene mediene (Amerika). De angst en het verdriet van de achterblijvers, de dromen, de teleurstellingen en het afscheid, het zit allemaal in deze voorstelling over ballingschap en verlangen.  
Klezmer & Co. laat de interactie horen van Joodse muzikanten en hun omgeving - grensoverschrijdend met roemeense, zigeuner, sefardische en hebreeuwse invloeden -. Zoals een sefardisch lied over afscheid en een hebreeuws lied over het verlangen naar het einde van de ballingschap, het vinden van een ‘thuis’.  

Klezmer & Co bestaat uit:
Carla da Silva Zang
Albert Bleeker Tuba, percussie
Wim Lever Accordeon
Inge Pijnacker Hordijk Viool en trompetviool 

Entreé € 12,-- (donateurs het Marnehoes € 10,--; kinderen 4 tot 12 jaar € 5,--).

Kaarten reserveren via: muziekreserveringen@marnehoes.nl of telefonisch bij Dineke Mik 0595 – 571395 

Zie ook de website www.klezmerco.nl