't iM a r n e h o e s
Cultureel Centrum Marnegebied Wehe Den Hoorn

home | programma | archief over 't marnehoes | donateurs | nieuwsbrief | route | contact 


Voorstelling informatie
Vorige pagina

Familievoorstelling met "SPROOKJESTHEE" van en met MYRIAM ROELANDT.
zaterdag 9 maart 2019, 15:00 uur [archief]


Door: De Vlaamse kinderboekenschrijfster Myriam Roelandt.
voor iedereen, incl. ranja voor de kinderen: € 7,00

 De Vlaamse kinderboeken schrijfster Myriam Roelandt met het boek ‘Sprookjesthee’ als familievoorstelling in ’t Marnehoes te Wehe den Hoorn.

Zaterdag 9 maart, aanvang 15.00, komt Myriam Roelandt een vertelvoorstelling geven waarin haar boek ‘Sprookjesthee’ centraal staat. Tijdens het voorlezen/vertellen speelt Jan Binnendijk kleine improvisaties op de piano. Alle kinderen mogen verkleed naar ’t Marnehoes komen. Het mag als een sprookjesfiguur maar verkleed in eigen fantasie is ook heel erg leuk. 

Myriam komt samen met Kris van ’t Klooster, die de prachtige illustraties in het boek heeft gemaakt. Het sprookje speelde zich af in het theemuseum in Houwerzijl.

Myriam Roelandt is een vijftal jaar geleden begonnen met het schrijven van kinderboeken! De liefde voor taal, pennen en inkt, en de passie voor de leefwereld van het kind liggen aan de basis van de ongeveer 20 boeken die ondertussen werden uitgegeven. De gevoelswereld van het kind in al zijn facetten is het belangrijkste thema in elk verhaal. Dit wordt verder ingekleurd door de omgeving die de inspiratie geeft om er elementen in te verwerken waardoor het verhaal een beetje streekgebonden wordt, zoals het boek “ Sprookjesthee” dat tijdens de voorstelling centraal staat.

Kinderen en hun familie zijn van harte welkom in ’t Marnehoes, het gerestaureerde kerkje in Wehe den Hoorn.

Entree: 7,00 euro voor iedereen, voor de kinderen is er ranja en iets lekkers.
Reserveren is gewenst: theaterreserveringen@marnehoes.nl of 0595 – 571395 / 572875