't iM a r n e h o e s
Cultureel Centrum Marnegebied Wehe Den Hoorn

home | programma | archief over 't marnehoes | donateurs | nieuwsbrief | route | contact 


Voorstelling informatie
Vorige pagina

"KANOET" kindervoorstelling
zaterdag 17 oktober 2020, 15:00 uur [archief]


Door: Garage TDI en stichting Pier 21
Entree iedereen: € 7,00

Kanoet 

Mient bereidt een presentatie van zijn vader voor over wadvogels. Hij heeft alle opgezette vogels en spullen van het wad alvast klaargezet, maar zijn vader komt maar niet opdagen. Mient staat er alleen voor. Hij probeert – met hulp van de kinderen uit het publiek – het verhaal van zijn vader zo goed mogelijk n a te vertellen. Gelukkig heeft vader hem veel geleerd, maar kon hij hem nog maar een paar dingen vragen... Uiteindelijk krijgt hij op verrassende wijze toch even contact met zijn vader. Hij blijkt op de Siberische toendra te zitten, bij een nest jonge kanoeten! Het is duidelijk dat zijn vader te laat gaat komen voor de presentatie, maar Mient bewijst dat hij zich - net zoals de kanoetenkuikens - goed alleen kan redden. En dat als hij geen antwoord op zijn vragen krijgt, hij altijd nog zijn inlevingsvermogen en verbeelding heeft.
 
De ‘digitale rol’ van de vader wordt gespeeld door een echte professor, Theunis Piersma, hoogleraar trekvogelecologie aan de Rijksuniversiteit Groningen.Kanoet is een coproductie van Garage TDI met Stichting Pier21.

 GROEP: 3-4-5-6-7-8DUUR VOORSTELLING: 60 minuten
 
TEKST: Bouke OldenhofREGIE EN DRAMATURGIE: Frederieke Vermeulen

 SPEL: Sjoerd Meijer (en Theunis Piersma op beeld)ADVIES: Jos Thie

 VORMGEVING: Freja Roelofs en André KokMUZIEK: Sytze Pruiksma
 
FOTO: Hesterliena WolthuisMET DANK AAN: Theunis Piersma (hoogleraar trekvogelecologie aan de Rijksuniversiteit Groningen), Jan van de kam en Joop van Brakel

 Reserveren: muziekreserveringen@marnehoes.nl of 0595-571395/572875