't iM a r n e h o e s
Cultureel Centrum Marnegebied Wehe Den Hoorn

home | programma | archief over 't marnehoes | donateurs | nieuwsbrief | route | contact 


Voorstelling informatie
Vorige pagina

Gerard van Reenen, fórte-piano
zondag 28 januari 2007, 15:00 uur [archief]


Door: Gerard Van Reenen
Donateurs: € 6,00, Entree: € 8,00, Kinderen tot 12 jaar: € 3,00, Super donateurs: € 0,00

Gerard van Reenen zal deze middag op zijn eigen forte-piano spelen. De forte-piano is een piano uit de tijd van Haydn en Mozart. De heer van Reenen is in het bezit van een mooie forte-piano, een kopie van een vleugel uit 1793, gebouwd door de Belgische forte-pianobouwer Maene. Hierop klinkt muziek uit de tweede helft van de 18e eeuw en het begin van de 19e eeuw verrassend mooi en origineel. Het programma van deze middag zal bestaan uit werken van C. Ph. E. Bach, J. Haydn, W.A. Mozart, L.van Beethoven. Gerard van Reenen was tot zijn 18e jaar autodidact.Vanaf die leeftijd kreeg hij orgel- en pianoles van Wim Sevinga uit Ermelo. Drie jaar later ging hij orgel studeren aan het Utrechts Conservatorium bij Nico van den Hooven, waar hij vijf jaar later het Einddiploma Solospel behaalde met onderscheiding ( met een 10 voor Bach!). Een jaar later behaalde hij het einddiploma voor piano.

 

Hij werd daarna docent orgel en piano aan de muziekschool in Zwolle. Door zijn groeiende belangstelling voor oude muziek ging hij klavecimbel studeren aan het Conservatorium in Zwolle, bij Chris Farr en enige jaren later bij Gustav Leonhardt. Voor dit instrument behaalde hij eveneens het Einddiploma Solospel. Een paar jaar later voegde hij een studie forte-piano toe, gevolgd aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij specialist Stanley Hoogland. Voor fort-piano behaalde hij de Aantekening.

 

Ruim dertig jaar lang was Gerard van Reenen docent aan de muziekschool in Zwolle en daarnaast bijna dertig jaar organist van de Ned. Hervormde kerk in Dalfsen.  

 

Wij zijn als commissie Muziek zeer verheugd deze talentvolle veelzijdige musicus in ’t Marnehoes te mogen ontvangen.

                                                                                                                    

Reserveren is gewenst en kan bij Dineke Mik: 0595-571395.