't iM a r n e h o e s
Cultureel Centrum Marnegebied Wehe Den Hoorn

home | programma | archief over 't marnehoes | donateurs | nieuwsbrief | route | contact 


Voorstelling informatie
Vorige pagina

ARNO VAN DER HEYDEN – cabaratesk concert ZINKT
zaterdag 10 november 2007, 20:00 uur [archief]


Door: Arno Van Der Heyden
Entree: € 13,00, Donateurs: € 11,00

In ZINKT, inmiddels zijn achtste programma, ontpopt Van der Heyden zich meer en meer tot chansonnier. Knappe teksten, prachtige arrangementen en briljante muzikale ondersteuning van het “Alle Hens Aan Dek Orkest”.

 

ZINKT (geen zeemansliedjes) gaat over het leven vanaf het moment dat je er geen problemen meer mee hebt om ouder te worden. Rozen verwelken, schepen vergaan. Precies. Zo is het. Maar ook verval heeft zijn mooie kanten. Wat zinkt kan met vernieuwde schoonheid weer boven komen drijven. Zoals een bos zich na een verwoestende bosbrand vaak verrassend herstelt. En iemand, die zich kaal scheert dikwijls een mooiere haardos terug krijgt dan ie had.

 

ZINKT (geen zeemansliedjes) wordt door Arno van der Heyden grotendeels gezongen en met korte conférences aan elkaar geïmproviseerd. Tussenteksten, die met het moment te maken hebben, met het hier en nu. De actualiteit, de plaats van optreden, de reacties van het publiek, maar ook Arno’s eigen humeur. Hij zinkt zoals hij gebekt is.

 

Bepalend voor de sfeer zijn de muziek, de liedteksten en de interactie met de zaal. Arno wordt omringd en ondersteund door het alle-hens-aan-dek orkest onder leiding van pianist Bas Mulder. Behalve uit eigen werk zingt Arno liedjes van Jan Veldman, Fred Buscaglione, Ramses Shaffy, Tom Waits, Ivo de Wijs en Nino Rota.

Van bijzonder eigen werk tot nummers van voormalige Kloosterboer-collega Jan Veldman, van Ramses Shaffy, Tom Waits, Ivo de Wijs of Nino Rota: door de juiste intonatie weet Arno zijn publiek mee naar een andere wereld.

 

Dagblad van het Noorden noemt ZINKT (geen zeemansliedjes) een “Loflied op het menselijk verval” en prijst de Groninger om zijn innemende persoonlijkheid en charme waar de toeschouwer onvoorwaardelijk in wil vertrouwen, de knappe teksten en de prachtige muzikale arrangementen en ondersteuning van zijn energieke en veelzijdige combo.

 

Zie ook: www.arnovanderheyden.nl

 

 

Zaterdag 10 november 2007 om 20.00 uur

’t Marnehoes – Kerkstraat 21 – Wehe den Hoorn

Entree: € 13,- (donateurs € 11,-)

Reserveren: 0595 57282 of 0595 577340

www.marnehoes.nl

 

 

 

Niet voor publicatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke Kops, theatercommissie ’t Marnehoes – 0595 577340 of jokekops@tele2.nl