't iM a r n e h o e s
Cultureel Centrum Marnegebied Wehe Den Hoorn

home | programma | archief over 't marnehoes | donateurs | nieuwsbrief | route | contact 


Voorstelling informatie
Vorige pagina

BONE BRASS ENSEMBLE
zondag 2 december 2007, 15:00 uur [archief]


Door: Bone Brass
Entree: € 8,00, Donateurs: € 6,00, Kinderen tot 12 jaar: € 3,00

Reserveren bij Dineke Mik: 0595 571395

 

Het ensemble bestaat uit drie tenortrombonisten en een bastrombonist. Bone Brass is het resultaat van een jarenlange samenwerking in verschillende orkesten tussen de vier trombonisten: Jan Jager uit Zwolle bespeelt bas- en tenortrombone; Jan Bults uit Emmeloord bespeelt tenortrombone; Tjark Jan Wierenga uit Muntendam bespeelt tenortrombone en Wessel Bruggink uit Haulerwijk bespeelt tenortrombone.

 

Besloten werd om de samenwerking in een klein ensemble verband regulier te organiseren. In het najaar van 1997 ontstond zo het ‘Bone Brass Ensemble’ met als doel de trombone als solo instrument te laten horen bij een breed publiek, en in het bijzonder bij een kamermuziekpubliek dat daarmee minder bekend is.

 

In hedendaagse drukke tijden biedt akoestische muziek rust en ontspanning. Muziek doet even vergeten en ontspant de geest.Het Bone Brass Ensemble probeert hierin ook een bijdrage te leveren.Het repertoire omvat een vijftigtal nummers, variërend van de late Renaissance tot hedendaagse komposities, bijvoorbeeld Telemann, Mendelsohn, Bruckner, Schubert, Handel, Bach, Beethoven, Grieg, Gershwi, Saint Saens en anderen.

 

Koperblaasinstrumenten zijn gedurende de geschiedenis gebruikt om “feestelijke” en “plechtige’momenten extra glans te geven, en dit gebeurt nog steeds. Omdat de Kersttijd binnenkort zal aanbreken speelt het ensemble ook enkele Kerstkomposities.

 

Tijdens het optreden in ‘t Marnehoes in Wehe-den Hoorn presenteert het gezelschap tekst en uitleg over de te spelen stukken

 

Of kijk op www.bonebrass.nl