't iM a r n e h o e s
Cultureel Centrum Marnegebied Wehe Den Hoorn

home | programma | archief over 't marnehoes | donateurs | nieuwsbrief | route | contact 


Voorstelling informatie
Vorige pagina

Amigos del Sol
zondag 21 september 2008, 15:00 uur [archief]


Door: Amigos Del Sol
Entree: € 8,00, Donateurs: € 6,00, Kinderen tot 12 jaar: € 3,00, Super donateurs: € 0,00

Amigos del Sol is een variatie op Tinto Sol die eerder in 't Marnehoes speelden. Het Spaanstalige gezelschap Tinto Sol, bestaande uit Marietta Rust zang en percussie; Erik Huele piano en gitarist Pascal Binneweg, moet het deze middag zonder de geblesseerde gitarist Pascal Binneweg doen. Marietta Rust en Erik Huele hebben in de gitaristen Hielke de Boer en Michiel Megens twee bijzondere vervangers gevonden.

 

Een deel van het concert zal de vertrouwde Tinto Sol-sound klinken: spaanstalige muziek uit de Flamenco- en Latijns Amerikaanse traditie. Het zijn veelal eigen composities met af en toe een bewerking van een traditional.

Marietta werd als kind aangetrokken door de flamenco. In 1992 studeerde zij af aan de kunstacademie Minerva met schilderijen waarin de flamenco centraal stond. Een reisbeurs voerde haar in 1993 naar Andalusie, waar zij verder op zoek ging naar de wortels van de flamencocultuur.

Marietta is opgeleid door de Utrechtse zangpedagoge Gabrielle Bore.

 

Daarnaast zal er aandacht zijn voor het werk van dichter Kees Langejan. Zijn Nederlandstalige teksten, die vaak Groningen als onderwerp hebben, zijn op muziek gezet en zullen deze middag voor het eerst in concertvorm ten gehore worden gebracht

Het belooft een boeiende, afwisselende middag te worden met passie, vuurwerk en emoties in het Spaanstalig deel en intimiteit en gevoeligheid in het Nederlandstalig werk.

                                                

De muziekcommissie van de culturele stichting ’t Marnehoes opent met dit concert het nieuwe theater- en muziekseizoen.

 

Reservering is gewenst, Dineke Mik, 0595-571395

 

Dineke Mik, commissielid van de Muziekcommissie van ’t Marnehoes.